Home


De onderlinge TT


Hoogtepunt van het beleven van de vogelhobby is de jaarlijkse onderlinge tentoonstelling die al sinds 1975 in De Schakel plaats vindt. Hier laten de leden zien wat zij in het afgelopen jaar bereikt hebben in hun hobby. Met jonge vogels en overjarige vogels. Een kleurige, kwetterende verzameling van allerlei vogelsoorten in een mooie ambiance! Daar staat de vereniging garant voor.
Onder aan deze pagina kunt u ook klikken voor het zien van een filmimpressie van deze tentoonstelling, in dit geval die uit 2011.

De Onderlinge Tentoonstelling van 2017
Deze vond plaats van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 november, uiteraard weer in De Schakel bij de Höftekerk aan de Lage Doelen in Hardenberg.
Het inbrengen van de vogels was op maandagavond 13 november. De keuring was op de daarop volgende dinsdag.
Woensdagavond 15 november was de officiële opening. De leden/inzenders kijken altijd reikhalzend uit naar zo'n moment.
Alle andere vogelliefhebbers uit de wijde omgeving en het publiek waren de dagen er na van harte welkom. De openingstijden waren op donderdag en vrijdag van 14.00-17.00 uur en 's avonds van 19.00-22.00 uur.
Op de zaterdag begon men al om 10.00 uur. Het einde van deze show was dan om 15.30 uur.


16 Leden hadden toen in totaal 187 vogels ingeschreven,dat waren er 7 meer als in 2016. Er was ook een verkoopklasse.


De keuring van de vogels was verricht door de keurmeesters G.J.vn Duuren Lettele (kleur- en postuurkanaries), E.Enzerink tropen en Europese cultuurvogels, K.Zeeman (tropen en Europese cultuurvogels parkieten en dwergpapegaaien). Hieronder ziet u beelden van keurmomenten.En op zo'n keuringsdag moet er gezorgd worden voor de inwendige mens, en dat gebeurd al een aantal jaren door Het visgilde Theun de Jong en Poeliers bedrijf Rademaker.

De beide jubilarissen Jan Ploeg en Henk Oldehinkel ook werkzaam tijdens de keuringsdag laten zich het smaken.
De Vogelshow 2017.
De clubtentoonstelling van 2017 was als vanouds een keurig opgezette show, die door Martijn Schepers mooi opgesierd was. Voorzitter Arnold Tempelman benadrukte sit ook in zijn toespaak op de opening dat we als Vogelvrienden Hardenberg best trots konden zijn op hoe strak onze zaal er bij stond ook door onze stellingen een fabrikaat van 2 leden van ons Hendrikus Edelijn en Henk Kleinlugtenbeld . Tevens werden de adverteerders bedankt en de middenstand van Hardenberg i.v.m. hun vijgevigheid wat beteft velotingsprijzen die ook ons lid Tjitze de Vries allemaal heeft opgehaald., evenals Fenny Schepers, die voor de heerlijke appelgebak zorgde op de keuringsdag en de medewerkers van de Schakel onder leiding van Hilko Klinge voor de geboden gastvrijheid en service.


Er werden deze avond 3 leden van de vereniging gehuldigd. Daar was eerst Gerritjan Ribberink uit Bruchterveld vanwege diens 50-jarig lidmaatschap. Vervolgens werd Henk Oldehinkel gehuldigd voor zijn 40-jarig lidmaatschap.En als derde Jan Ploeg met 25 jaar lidmaatschap Voor alle drie de leden gold ook dat ze al die tijd dus ook lid waren van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers.
Lambert Zandman, districtbestuurder van de NBvV decoreerde hen met de bij het jubileum behorende bondsspeld.

Links JanPloeg 25jaar in het midden Gerritjan Ribberink 50jaar en Rechts Henk Oldehinkel 40jaar.

De kampioenen van de onderlinge tentoonstelling.
Vervolgens werden de kampioenen gehuldigd.

Jeugdkampioen werd Wilco Heres met een Agopornis Ficheri Groen van 92 punten. Hij kreeg daarvoor ook een bondsmedaille.Kooi nr.185

Fokko Rademaker werd algemeen kampioen met een eigen kweek Iris Lori van 93 punten en kreeg hiervoor het fel begeerde bondskruis.Kooi nr.205Hendrikus Edelijn was kweker met de meeste prijzen kampioen met een stam Kanaries wit,ook werd hij kampioen met een enkeling wit kampioen+ Bondsmedaile bij de gepigmenteerde kanaries werd hij ook kampioen met een agaat opaal wit van 92 punten Ook wed hij nog Derby kampioen en won hij het klassement bij de kanaries met maar liefst 462 punten en ontving daarvoor de Jo Stegeman Beker.


Kooi nr.8 van zijn Stam


Kampioen Enkelingen kooi nr.15


En zijn witte Derby-Kampioen kooi nr.16

Ook bij de postuurkanaries werd Hendrikus Edelijn nog kampioen met een five fancy melanine intensief van 93 punten.


Kooi nr.49Kooi nr.44 Agaat Opaal Wit

En Natuurlijk moeten de vogels wordenverzorgd tijdens de TT hier zie je Wiebe Tolman en Henk Nijeboer bezig met het voeren van de vogels.
Het voer voor deze show werd ons aangeboden door Jumper Overweg waarvoor Dank!!!!Kampioen bij de zebravinken/Japanse meeuwen werd zebravinken specialist Arnold Tempelman met een Bleekrug grijze pop van 91 punten en ook bij de mutanten ging hij met de eer strijken.

Met een oranjeborst zwartborst bleekruggrijze man ook met 91 punten een week eerder deed hij mee in Kloosterhaar en ook daar werd hij zelfs algemeen kampioen Tropen.


Kooi nr. 97 Beekruggrijs Pop


Kooi nr. 108 Oranjeborst Zwartborst Bleekrug grijs Man

Henk Nijeboer was de beste bij de gouldamadinen wildkleur met een score van 91 punten.Kooi nr. 128

Bij de gouldamadinen mutanten trok Henk Oldehinkel aan het langste eind met een zwartkop lichtgroen witborst roodsnavel pop met 92 punten, ook werd hij kampioen bij de Tropen australische soorten met en binsenastrilde wildkleur man van 91 punten, ook won hij het klassement bij de Tropen met 454 punten en ontving hiervoor de Willem Boeve Beker.Kooi nr.141Kooi nr.158 Binsenastrilde Wild Kleur Man.

Henk Schepers werd kampioen bij de grasparkieten met een Geelmasker kobaltblauw van 92 punten. Hij zat ook heel goed met een agapornis taranta groen bij de agaporniden en dwergpapegaaien. De vogel scoorde 91 punten.Kooi nr.177 Deze kampioen had geen zin om op de foto te komen.Kooi nr. 188 Agapornis taranta groen(wildkleur) manKooi nr.22 Mans Zondag werd kampioen stellen met 2 lipochroom witte kanaries met een totaal van 185 punten.Kooi nr.201 Rick Edelijn werd kampioen met zijn Australische Koningsparkiet Wildkleur manKooi nr.164 Drie kleur glansspreeuw van maar liefst 94 punten kampioen openklasse Appie Ligtenberg.

Nieuwsgierig klik op de afbeelding hieronder om alle resultaten te bekijkenHier een sfeer impressie van de mooi aangeklede zaal door Martijn Schepers aangekleed:


Hier nog een aantal foto's van vogels die er ook zaten:Kooi nr.45 Phaeo geelschimmel Henk Kleinlugtenbeld.
Kooi nr.206/207 Lori van de blauwe bergen Ard Mensink.Kooi nr.157 Ceresamadine Wildkleur A.W. Smit.Kooi nr 154 Roodsnavel spitsstaart amadine A.W.Smit.Kooi nr.155 Bichenow astrilde wildkleur Henk Oldehinkel.Kooi nr.147 Gouldamadine zwartkop lichtgroen overgoten roodsnavel man Henk Oldehinkel.Kooi nr.202 Australische Koningsparkiet wildkleur pop Rick Edelijn.Kooi nr.203 Groennek Lori Fokko Rademaker.Kooi nr.68 Gloster Corona Rick Edelijn.Kooi nr.109 Oranjeborst Zwartborst Blackface Bleekruggrijs man Arnold Tempelman.Kooi nr.62 Gloster Consort Hendrikus Edelijn.Kooi nr.149 Gouldamadine roodkop lichtgroen overgoten man Henk Oldehinkel.Kooi nr.152 Gouldamadine Zwartkop hemelsblauw overgoten man Henk Oldehinkel.Kooi nr.198 Swift parkiet Appie Ligtenberg.Kooi nr.200 Bleekkop Rosella Ard Mensink.Kooi nr.209 Diamant witstuit Henk Nijeboer.Ieder jaar weer gaat er een grote erkentelijk uit naar zalencentrum De Schakel. De vereniging is veel dank verschuldigd voor de gastvrijheid en voor de goede zorgen,en met een prima samenwerking met beheerder Hilko Klinge.Het fotomateriaal is mede van:
Harry Kruiper www.vechtdaldichtbij.nl
Arnold Tempelman
Hilda Ribberink
Gerrit Brokelman Boom uitgeverij

  • Foto's Onderlinge TT 2013
  • Klik hier! Film onderlinge tentoonstelling TT 2011 van Vogelvrienden Hardenberg e.o.
    Maker: amateur cineast Wiebe Tolman